Diozmin és a heszperidin

Kezdőlap Termékeink
GYIK Kapcsolat Viszonteladók
Keresés gyártó alapján
Keresés összetevők alapján
Növényi alkotó: Hatóanyag:
Hírlevél feliratkozás
Név:

Email cím:

Ossza meg!


Diozmin és a heszperidin

Diosmin és a heszperidin

Írásunkban bemutatjuk, hogy mi az a diosmin és heszperidin, valamint mit jelent a mikronizáció. Olvassanak tovább!


Heszperidin:

A heszperidin a olyan vegyületek, melyek óvják sejtjeinek a szabadgyökök káros hatásaitól. ">flavonoidok családjába tartozó antioxidáns ( a legtöbb citrusféle gyömölcsében megtalálható bioflavonoid), ami jótékony  hatással van az erekre. A kutatók azt észlelték, hogy a természetes narancslé, vagy a heszperidint ugyancsak tartalmazó ital fogyasztása során a vizsgálati személyek érműködése, ereinek tágulékonysága kedvezően alakult, míg a látszólag hasonló, de olyan üdítő folyadék, amelyben nem volt ez a flavonoid, ilyen érhatást nem hozott létre. 

Diozmin (diosmin):kép forrása: commons.wikipedia.org

diosmin a olyan vegyületek, melyek óvják sejtjeinek a szabadgyökök káros hatásaitól. ">flavonoidok családjába tartozó antioxidáns. Bizonyított, hogy mikronizációval a gyógyszer intestinális felszívódása és ezáltal biológiai hasznosulása is fokozható. Ez egy igein magas színvonalú műszaki megoldást igénylő folyamat, melyben a 60 µm nagyságú, aktív hatóanyagot tartalmazó részecskéket 2 µni-es átmérő alá csökkentik. A mikronizált diosmin klinikai hatékonysága a folyamat hatására jelentősen felerősödik. A különböző vizsgálatok bizonyítják a szernek a vénás betegségek tüneteire (nehézláb-érzés, diszkomfort, viszketés, lábikragörcs, fájdalom és ödéma) gyakorolt jótékony hatását.
Egy két hónapig tartó kettős vak, placebo-kontrollos, 200 főn végzett klinikai vizsgálat során vizuális analóg skálával értékelték a tünetek változását. A mikronizált diozmin a funkcionális és az organikus vénás inszufficienciát 71%-kal, illetve 66%-kal javította a placebo csoportban tapasztalt 36%-hoz, illetve 38%-hoz képest.
Vizsgálták a mikronizált diozmin ödémacsökkentő hatását is. A bokák felett elért körfogat átlagos csökkenése a funkcionális tünetekkel bíró betegek körében több mint 6 mm-rel kedvezőbb volt az aktív hatóanyaggal végzett kezelés elellett. Varicositásban, illetve postthronlboticus szindrómában a bokák feletti körfogatcsökkenés majdnem elérte d 7 mm-t, míg a placebo csoportban a bokák feletti körfogat nem változott.
Hatásmechanizmusára jellemző, hogy fokozza a vénás tónust és a nyirokáramlást. Csökkenti az erek hiperpermeabilitását és növeli a kapilláris-rezisztenciát. Kísérletes modellekben befolyásolja a leukocyták és az endothelsejtek közti kapcsolatot. Gátolja a fehérvérsejtek ischaemia/reperfúzió indukálta adhézióját és migrációját.  (Forrás: erbetegsegek.com)

Terápiás felhasználás:

  • Kettős vak kísérletek alapján gyanítható, hogy a diosmin és a heszperidin mikronizált keveréke hatásos lehet az aranyér ellen.
  • A diosmin és a heszperidin, valamint a rutin a krónikus vénás elégtelenség ellen is hatásos lehet.
  • Legalább egy olyan kettős vak kísérlet is volt, melynek során a diosmin és a heszperidin hatékonynak bizonyult az orrvérzés ellen.
címkék:
Legfrissebb cikkek
Hasi zsír legyőzése

Számolj le a hasi zsírral egy egyszerű módszer segítségével!

A hasi zsír rengeteg ember életét megkeseríti, ráadásul nem is olyan egyszerű a legyőzése. A gyors módszerek nem mindig tartósak. Mutatunk egy hatékony módszert, amivel könnyedén, tartósan legyőzheted a hasi zsírt! 

Tovább ►

Fogyókúra okosan így csináld, hogy ne hízz vissza hamar!

Fogyókúra okosan: így csináld, hogy ne hízz vissza hamar!

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan kerüld el a kényszerevést, és ha érdekel, miként kerülheted el a jojó effektust, böngészd cikkünket! Fogyókúrázz okosan velünk, és kerüld el a már jól ismert jojó-effektust tippjeinkkel :)  

Tovább ►

Ezekkel a módszerekkel könnyedén legyőzheted a narancsbőrt!

A legjobb módszerek a narancsbőr eltüntetésére!

A narancsbőr rengeteg nő életet megkeseríti, hiszen a legtöbbünk találkozik ezzel a problémával az élete során. A naracsbőr eltüntetése nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi szempontokból is fontos, hiszen több betegség kilakulásához is vezethet, ha nem vesszük fel vele időben a harcot. Nem egyszerű, de nem lehetetlen legyőzni, csupán néhány dolgot kell betartanod hozzá!

Tovább ►Partner
Partner
Partner

A Terra Herba Egészségbolt termékei között étrend-kiegészítők, reform élelmiszerek, gyógyteák, gyógy- és natúrkozmetikumok szerepelnek. A webáruházat, a Terra Herba Kft. üzemelteti.

Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.