Újabb kutatási eredmények a Gere Kékszőlőmag- és héj mikroőrlemény hatásairól

Kezdőlap Termékeink
GYIK Kapcsolat Viszonteladók
Keresés gyártó alapján
Keresés összetevők alapján
Növényi alkotó: Hatóanyag:
Hírlevél feliratkozás
Név:

Email cím:

Ossza meg!


Újabb kutatási eredmények a Gere Kékszőlőmag- és héj mikroőrlemény hatásairól

Újabb kutatási eredmények a Gere Kékszőlőmag- és héj mikroőrlemény hatásairól

A közelmúltban a kékszőlőmag őrlemény oxidatív stressz csökkentő hatását humán vizsgálatokban bizonyították. A kutatást Dr. Rőth Erzsébet egyetemi tanár, a Magyar Szabadgyökkutató Társaság elnökének a vezetésével végezték.


A kutatási eredményeket összefoglaló teljes cikket, változtatás nélkül itt elolvashatják:

„Tudományos vizsgálatok során (PTE, Kutató Laboratórium 2012) bizonyítást nyert, hogy a Gere-féle kékszőlőmag- és héj őrlemény tartalmazza azokat a flavonoidokat és polifenolokat (kvercetin, rezveratrol, malvidin, rutin), melyek erős antioxidáns hatással rendelkeznek és így csökkentik a szabad gyökök sejtkárosító hatásait.

Állatkísérletek egyértelműen alátámasztották a gyulladásos folyamatok, a szív és érrendszeri betegségek, a daganatok kialakulásának gátlását az őrlemény adását követően. Napjaink kedvezőtlen környezeti hatásai, a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, a dohányzás, a kevés testmozgás folyamatosan károsítják szervezetünket, melynek hátterében a nagy számban keletkező agresszív szabad gyökök és a szervezetet védő a gyököket közömbösítő, antioxidáns rendszerek közötti megbomló egyensúly áll. Ennek következtében kialakuló oxidatív stressz számos betegség kialakulásához vezet (autoimmun betegségek, cukorbetegség, érelmeszesedés, szívinfarktus, stroke, öregkori demencia, Alzheimer-kór és Parkinson-kór).

Ezen rendkívül fontos ismeretek birtokában kezdte el működését 2007-ben Dr. Rőth Erzsébet egyetemi tanár, a Magyar Szadabgyökkutató Társaság elnökének vezetésével az OXYLAB Betegség-kockázat elemző laboratórium Pécsett, ahol ambuláns formában végzi el azokat a speciális laboratóriumi vizsgálatokat, mellyel meghatározható az oxidatív stressz mértéke, majd a stressz állapot kontrollált kezelésére van lehetőség.

Vizsgálatai alapján kimutatta, hogy az antioxidánsként használt táplálék kiegészítők az egyes páciensekben nagyon különböző hatást fejtenek ki, melyet elsősorban felszívódásuk mértéke határoz meg. Így az alapállapot mérése után a javasolt antioxidáns hatását 2 hónap után célszerű kontroll vizsgálattal ismét meghatározni, mert ekkor már mérhető esetleges pozitív hatás (csökken az oxidatív stressz állapota), vagy a rossz felszívódás miatt kedvező változást nem tudunk kimutatni. A további kezelés ennek alapján történik.

Humán vizsgálatainkban a Gere -éle villányi kékszőlőmag- és héj mikroőrlemény antioxidáns hatását teszteltük különböző életkorú (30-50 év), aktív szellemi és fizikai dolgozónál. Az antioxidáns készítmény hatásosságát speciális és nemzetközileg validált laboratóriumi vizsgálatokkal értékeltük, melyek lehetővé tették a pro- és antioxidáns státusz, vagyis az oxidatív stressz kimutatását.

Vizsgálatainkba 64 férfi és nő került bevonásra, akiknél az OXYLAB specializált laboratóriumban meghatároztuk az oxidatív stressz mértékét. Kimutattuk, hogy a 64 vizsgált személynél 28 esetben (20 nő és 8 férfi) az első úgynevezett kontroll vizsgálatnál, az oxidatív stressz különböző súlyosságú fokozatai voltak jelen, mivel a kóros oxidatív folyamatok domináltak, míg az endogén antioxidáns védelem jelentősen csökkent.

Ezen eredmények birtokában, kiemelve azt a 28 személyt, ahol az oxidatív panel kórosat mutatott, javasoltuk a Gere-féle kékszőlőmag őrlemény rendszeres szedését, 2 hónapig, napi 1 kávéskanállal. A 2 hónapos szőlőmag őrleményt szedve történt meg az ismételt laboratóriumi mérés az oxidatív stressz paramétereinek meghatározásával. Kimutattuk, valamennyi vizsgált egyénnél kivétel nélkül csökkent az oxidatív túlsúly és erősödött az antioxidáns védelem. A 28 vizsgált személyből 17 esetben teljesen normalizálódtak az értékek, míg 11 esetben az oxidatív stressz még enyhébb mértékben, de kimutatható volt. Itt további őrlemény szedését javasoltuk emelt dózisban, napi 2 x 1 kávéskanállal 2 hónapon keresztül. Azt ezt követő mérés során (ismételten 2 hónap elteltével), 3 páciensnél volt még magasabb az oxidatív stressz.

Eredményeinket összefoglalva elmondható, hogy a vizsgálatba bevont 28 páciensből 2, illetve 4 hónapos szőlőmag őrlemény rendszeres szedését követően normalizálódtak az értékek és megszűnt az oxidatív stressz. 3 személynél javasoltuk az őrlemény további szedését, napi 1 kávéskanállal, az enyhe oxidatív stressz további csökkentésére.

Humán vizsgálataikkal elsőként bizonyították a Gere-féle kékszőlőmag őrlemény antioxidáns és oxidatív stresszt csökkentő hatását már 2 hónapos szedést követően, az eddig ismert in vitro, illetve állatkísérletek pozitív eredményei után. Mindezek alapján a Gere-féle kékszőlőmag őrlemény szedését javasoljuk mindazon esetekben ahol laboratóriumi módszerekkel kimutatható az oxidatív stressz, a stressznek egy olyan speciálisi formája, mely jól detektálható, és a természetes alapanyagú szőlőmag őrleménnyel kontrolláltan jól kezelhető.”

kép: wholefoodsmagazine.com

címkék:
Legfrissebb cikkek
Hasi zsír legyőzése

Számolj le a hasi zsírral egy egyszerű módszer segítségével!

A hasi zsír rengeteg ember életét megkeseríti, ráadásul nem is olyan egyszerű a legyőzése. A gyors módszerek nem mindig tartósak. Mutatunk egy hatékony módszert, amivel könnyedén, tartósan legyőzheted a hasi zsírt! 

Tovább ►

Fogyókúra okosan így csináld, hogy ne hízz vissza hamar!

Fogyókúra okosan: így csináld, hogy ne hízz vissza hamar!

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan kerüld el a kényszerevést, és ha érdekel, miként kerülheted el a jojó effektust, böngészd cikkünket! Fogyókúrázz okosan velünk, és kerüld el a már jól ismert jojó-effektust tippjeinkkel :)  

Tovább ►

Ezekkel a módszerekkel könnyedén legyőzheted a narancsbőrt!

A legjobb módszerek a narancsbőr eltüntetésére!

A narancsbőr rengeteg nő életet megkeseríti, hiszen a legtöbbünk találkozik ezzel a problémával az élete során. A naracsbőr eltüntetése nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi szempontokból is fontos, hiszen több betegség kilakulásához is vezethet, ha nem vesszük fel vele időben a harcot. Nem egyszerű, de nem lehetetlen legyőzni, csupán néhány dolgot kell betartanod hozzá!

Tovább ►Partner
Partner
Partner

A Terra Herba Egészségbolt termékei között étrend-kiegészítők, reform élelmiszerek, gyógyteák, gyógy- és natúrkozmetikumok szerepelnek. A webáruházat, a Terra Herba Kft. üzemelteti.

Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.