Vércukorszint mérő készülékek: a megbízható vércukorszint mérés alapja egy jó vércukorszint mérő készülék!

Kezdőlap Termékeink
GYIK Kapcsolat Viszonteladók
Keresés gyártó alapján
Keresés összetevők alapján
Növényi alkotó: Hatóanyag:
Hírlevél feliratkozás
Név:

Email cím:

Termékajánló

Dcont® HUNOR vércukormérő Utolsó darab

Dcont® HUNOR vércukormérő

Bioszenzoros (elektrokémiai) vércukorszintmérő készülék.

8.260 Ft
Dcont® IDEÁL vércukomérő Utolsó darab

Dcont® IDEÁL vércukomérő

Bioszenzoros (elektrokémiai) vércukorszintmérő készülék.

8.260 Ft
Dcont® MAGOR vércukormérő - BORDÓ Utolsó darab

Dcont® MAGOR vércukormérő - BORDÓ

Bioszenzoros (elektrokémiai) vércukorszintmérő készülék.

6.990 Ft
Dcont® MAGOR vércukormérő - NARANCS Utolsó darab

Dcont® MAGOR vércukormérő - NARANCS

Bioszenzoros (elektrokémiai) vércukorszintmérő készülék.

6.990 Ft
Dcont® MAGOR vércukormérő - ZÖLD Utolsó darab

Dcont® MAGOR vércukormérő - ZÖLD

Bioszenzoros (elektrokémiai) vércukorszintmérő készülék.

6.990 Ft

Dcont® Personal Optimum Plusz beszélő vércukormérő Utolsó darab

Dcont® Personal Optimum Plusz beszélő...

Speciális vércukormérő látáskárosult embereknek. - Kifutott termék

Dcont® TREND vércukormérő Utolsó darab

Dcont® TREND vércukormérő

Bioszenzoros (elektrokémiai) vércukorszintmérő készülék.

6.990 Ft
IDEÁL Teszt tesztcsík 50 db Utolsó darab

IDEÁL Teszt tesztcsík 50 db

Tesztcsík Dcont® vércukormérő készülékekhez. Csak készülékkel együtt értékesítjük!

2.710 Ft
Optimum Teszt tesztcsík 50 db Utolsó darab

Optimum Teszt tesztcsík 50 db

Optimum Teszt tesztcsík vércukormérő készülékhez. Csak készülékkel együtt...

Ujjbegyszúró készülék Utolsó darab

Ujjbegyszúró készülék

Könnyed vérmintavétel az ujjbegyből.

1.490 Ft
Vércukorszintmérő készülékek

 

Mi a vércukor? Azaz mit mér a vércukorszintmérő készülék?

Az életfolyamataink fenntartásához sejtjeinknek energiára van szüksége, melyet elsősorban egy, a vérben található egyszerű cukor (kémiailag glükóz, azaz szőlőcukor) biztosít, ezt nevezzük vércukornak. Az elfogyasztott táplálék jó részét szervezetünk glükózzá bontja illetve alakítja át, hogy az a sejtek számára felvehető legyen. A vérben levő cukorkoncentráció étkezéseket követően emiatt rövid időre megemelkedik, de a többi időszakban különféle bonyolult szabályozó mechanizmusoknak köszönhetően egészségesekben alapvetően állandó, körülbelül 4-6 mmol/literes. A vércukorszint meghatározása manapság rutinszerűen otthon is elvégezhető, csupán egy megfelelő vércukorszintmérő készülék szükséges hozzá.

 

A vércukorszint eltérései – amit felfeldhetünk a vércukorszintmérő készülékekkel

A vércukorszint gyakran alacsonyabb vagy magasabb lehet a normálisnál, ennek közvetlen hátterében időnként a túl intenzív fizikai aktivitás, stressz, emésztési probléma is állhat, de általánosabb, hogy magukban a vércukorszintet szabályozó mechanizmusokban illetve a sejtek cukorfelvételében történik károsodás. Sejtjeink zömének cukorfelvétele a hasnyálmirigy inzulin hormonjához kötött folyamat, így nem véletlen, hogy a legtöbb eltérést ezen belül ennek a hormonnak a hiánya (I. típusú cukorbetegségben jellemző) vagy nem megfelelő hatása, termelődése (II. típusú cukorbetegségben jellemző) okozza. Ha az inzulin abszolút vagy relatív értelemben hiányzik a szervezetből (utóbbi esetben van még belőle elég, csak már a sejtek nem reagálnak rá megfelelően), a vércukorszint előbb-utóbb tartósan megemelkedik, mely súlyos következményeket, egyéb betegségeket vonhat maga után. A vér glükóztartalmát ezért preventív jelleggel is rendszeresen érdemes vércukorszintmérő készülékkel ellenőrizni, már kifejlődött cukorbetegség esetén pedig a vércukorszintmérő készülék használata egyenesen elengedhetetlen a helyes, szövődmények elkerülését szolgáló terápia beállítása során. Cukorbetegségről akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukorszint rendszeresen 7 mmol/liter felett van, illetve ha 75 g glükóz éhgyomorra történő elfogyasztása után két órával a vércukor magasabb, mint 11 mmol/liter.

 

A vércukorszint mérése – ezért fontos a vércukorszintmérő készülék otthonodban!

A vércukorszint rendkívüli pontossággal csak laboratóriumi, vénás vérvétellel határozható meg, ám manapság lehetőségünk van már arra, hogy bárhol, bármikor, akár otthon is jól közelítő méréseket végezzünk egy vércukorszintmérő készülék segítségével. Tekintve, hogy napjainkban a cukorbetegség nagyon gyakori, II. típusú formája egyenesen civilizációs- és népbetegség, a vércukorszintmérő készülék egyre több háztartás alapkelléke lett. A cukorbetegek számára elengedhetetlen a rendszeres önellenőrzés, hiszen így állapítható meg, hogy testükben a mindennapokban nem túl magas vagy akár alacsony-e a vércukor szintje, megfelelő-e az előírt életmódbeli (mozgás+diéta) és az akár gyógyszerrel vagy inzulinnal beállított terápia. Egészséges embereknek is hasznos lehet egy vércukorszintmérő készülék beszerzése, hiszen például a II. típusú cukorbetegség nagyon sok esetben alattomosan, tünetszegényen alakul ki, így gyakran már túl későn, csak a szövődmények kapcsán diagnosztizálják. A vércukorszint mérését érdemes reggel éhgyomorra, illetve napközben többször, az étkezéseket követően 1,5-2 órával végezni; ideális esetben ennyi idővel étkezés után már alig (vagy maximum 1-2 egységgel) magasabb a vércukor az éhgyomrinál. Ha a vércukorszintmérő készüléken bármikor mérve 11 mmol/liter körüli vagy feletti értéket látunk, azonnal jelentkezzünk orvosunknál, mert nagy valószínűséggel már jelentősen károsodott a szénhidrát-anyagcserénk.

 

Hogyan használjam a vércukorszintmérő készüléket?

A vércukorszintmérő készülék használata előtt mosd meg alaposan a kezedet, és szárítsd meg. Helyezd be a megfelelő tesztcsíkot a vércukorszintmérő készülékbe, majd a készülékhez tartozó ujjbegyszúró lándzsával szúrd meg valamelyik, előzőleg kicsit átmasszírozott-nyomkodott ujjbegyed oldalát, és préselj ki belőle egy parányi csepp vért. Érintsd a tesztcsíkot a vércsepphez, és várd meg, míg a vércukorszintmérő készülék kijelzi az eredményt. Így mér a vércukorszintmérő készülék A vércukorszintmérő készülékeknek az alkalmazott mérési módszer szerint két fő típusa létezik: a fotometriás/optikai, illetve a bioszenzoros/elektrokémiai elven mérő vércukorszintmérő készülék; előbbiek a vérben levő cukor és a tesztcsíkban levő reagens közötti színreakciót detektálják, utóbbiak a reakció során bekövetkező elektromos változást képesek érzékelni. A lehető legpontosabb mérési eredményhez fontos, hogy a vércukorszintmérő készülék megfelelően kalibrálva legyen. Napjainkban a bioszenzoros vércukorszintmérő készülékek nagyobb népszerűségnek örvendenek, mert jóval korszerűbbek a fotometriás vércukorszintmérő készülékeknél, esetükben nem befolyásolja a mérési eredményt például egy esetleges szennyeződés. A fotometriás vércukorszintmérő készülékek előnye viszont, hogy a hozzájuk való, glükóztartalomnak megfelelően elsötétedő tesztcsík egy színskála segítségével akár szabad szemmel is könnyen kiértékelhető, így a készülék esetleges meghibásodása és/vagy egy gyanúsan magas vagy alacsony érték mérése sem fogja információ nélkül hagyni vagy megtéveszteni a beteget.

 

Milyen vércukorszintmérő készüléket válasszak?

Vércukorszintmérő készülék vásárlása előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy ki, mikor, mire és mennyit szeretné használni az eszközt. Számításba kell venni a fotometriás vagy bioszenzoros vércukorszintmérő készülékek ismert előnyeit/hátrányait, a vércukorszintmérő készülék márkáját, méretét, súlyát, kijelzőjének nagyságát, árát (nem megfeledkezve a fogyóeszközök, tesztcsíkok áráról sem), vércseppminta-igényét, memóriájának méretét, illetve az alapvető és speciális funkciókat.
Webáruházunk többféle, világszinten is kiemelkedő pontosságú Dcont bioszenzoros vércukorszintmérő készüléket és tartozékot is kínál az egyik legmegbízhatóbb hazai gyártótól, a 77 Elektronika Kft.-től. Alap vércukorszintmérő készüléknek kiváló a Dcont Trend típus, ha fontos számodra a nagyobb memória (akár 500 mérési eredmény tárolása), a Dcont Ideált ajánljuk, ha pedig ennél is kicsit többre vágysz, például alacsony vércukorszint kockázatának szoftveres kiszámítására vagy az éjszakai használatot megkönnyítő kijelző-és csíkmegvilágító funkcióra, a Dcont Hunor vagy Magor lehet a legjobb választás. Webáruházunk speciális Dcont vércukorszintmérő készüléke, a mérési instrukciókat és eredményeket emberi hangon elmondó, beszélő Dcont Personal Optimum Plusz pedig kifejezetten látáskárosult illetve idős, gyengénlátó emberek számára lett kifejlesztve.

Legfrissebb cikkek
Hasi zsír legyőzése

Számolj le a hasi zsírral egy egyszerű módszer segítségével!

A hasi zsír rengeteg ember életét megkeseríti, ráadásul nem is olyan egyszerű a legyőzése. A gyors módszerek nem mindig tartósak. Mutatunk egy hatékony módszert, amivel könnyedén, tartósan legyőzheted a hasi zsírt! 

Tovább ►

Fogyókúra okosan így csináld, hogy ne hízz vissza hamar!

Fogyókúra okosan: így csináld, hogy ne hízz vissza hamar!

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan kerüld el a kényszerevést, és ha érdekel, miként kerülheted el a jojó effektust, böngészd cikkünket! Fogyókúrázz okosan velünk, és kerüld el a már jól ismert jojó-effektust tippjeinkkel :)  

Tovább ►

Ezekkel a módszerekkel könnyedén legyőzheted a narancsbőrt!

A legjobb módszerek a narancsbőr eltüntetésére!

A narancsbőr rengeteg nő életet megkeseríti, hiszen a legtöbbünk találkozik ezzel a problémával az élete során. A naracsbőr eltüntetése nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi szempontokból is fontos, hiszen több betegség kilakulásához is vezethet, ha nem vesszük fel vele időben a harcot. Nem egyszerű, de nem lehetetlen legyőzni, csupán néhány dolgot kell betartanod hozzá!

Tovább ►Partner
Partner
Partner

A Terra Herba Egészségbolt termékei között étrend-kiegészítők, reform élelmiszerek, gyógyteák, gyógy- és natúrkozmetikumok szerepelnek. A webáruházat, a Terra Herba Kft. üzemelteti.

Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.